به گزارش خبرگزاری مهر، متن جوابیه وزارت نیرو به خبرگزاری مهر به شرح ذیل است:
انتشار دو گزارش متفاوت و شاید متناقض از سوی خبرگزاری مهر فرصتی فراهم آورد تا گزارشی از آخرین وضعیت تولید و مصرف برق در کشور به ویژه در روزهای گرم تابستان که مصرف برق به اوج خود می رسد، ارایه شود.
اما قبل از آن تبیین این موضوع که چرا دو گزارش خبری که بر اساس تحلیل خبرنگاران محترم آن خبرگزاری تهیه شده است، این چنین متناقض بوده و اطلاعات ارایه شده در آن سبب ابهام آفرینی در مخاطبان می شود، ضروری به نظر می رسد که امیدواریم با بررسیهای به عمل آمده توسط سردبیران محترم خبرگزاری نسبت به رفع ابهام پیش آمده اقدام گردد.
شبکه برق کشور با ظرفیت نصب شده بیش از 60 هزار مگاوات که ایران عزیز را در رتبه هفدهم تولید کنندگان برق جهان قرار داده است در حال حاضر علاوه بر تولید برق مورد نیاز کشور امکان صادرات به تمامی کشورهای همسایه را داشته و به عنوان شاهراه ترانزیت برق به شمار می رود.
در حالی هفته چهاردهم سال را سپری می کنیم که پیک روز امسال به رقم 38794 مگاوات و پیک شب نیز به حداکثر 36794 مگاوات رسیده و این در حالی است که با لحاظ نمودن شرایط گرم سال و انجام تعمیرات نیروگاههای کشور که برای اولین بار تا پایان فروردین ماه سالجاری به اتمام رسیده است امکان تامین برق تا میزان بیش از 43 هزار مگاوات وجود داشته و در حال حاضر بیش از چهارهزار مگاوات ذخیره تولید نیروگاهی در کشور وجود دارد و بنابراین برخلاف گزارش منتشر شده هیچگونه نگرانی از بابت تولید برق در تابستان وجود نخواهد داشت.
آنچه مهم است اینکه علیرغم آمادگی کامل صنعت برق کشور برای تامین انرژی مورد نیاز هموطنان گرامی ، همراهی و و یاری همیشگی مردم عزیزمان درمدیریت مصرف انرژی، ضریب بالاتری برای تامین پایدار آب و برق را فراهم می آورد و جا دارد از همکاری صمیمانه مردم عزیز که با مصرف بهینه رکورد عدم افزایش مصرف برق نسبت به سال گذشته را برجا گذاشته اند تشکر و سپاسگزاری نماییم.
نکته مهم دیگری که اشاره به آن ضروری است اینکه در فصل تابستان به دلیل افزایش چند هزارمگاواتی مصرف نسبت به روزهای سرد سال و نیز بروز برخی اشکالات فنی در شبکه و تجهیزات برقی همانند پست ها و ترانس های برق و در برخی مناطق و شهرستان ها به دلیل قدمت شبکه توزیع که با گرمای شددی هوا بر آسیب پذیری آنها نیز افزوده می شود، شاهد برخی خاموشی های پراکنده هستیم که البته در تمامی شبکه های روکاربرق کشورهای دیگر نیز چنین اتفاقاتی به عنوان یک مساله جاری و روتین رخ می دهد و در زمینه رخداد حوادث و اتفاقات شبکه برق کشور از شبکه های قابل قبول در چارچوب استانداردهای موجود به شمار می رود.
البته در این نکته که همانند چند سال اخیر با اصلاح و تعویض شبکه های فرسوده بایستی درکاهش تلفات شبکه برق و افزایش پایداری آن تلاش کردشکی وجود ندارد گو اینکه در طول فعالیت دولت نهم و دهم میزان تلفات شبکه از حدود 20 درصد به رقم 5/16 درصد کاهش یافته است. از فرصت نگارش این گزارش استفاده کرده و از هموطنان گرامی درخواست می کنیم در صورت مواجهه با حوادث و اتفاقات شبکه برق کشور و بروز خاموشی با شماره تلفن فوریتهای برق 121 و یا شماره حوادث درج شده در ظهر قبوض برق تماس حاصل نمایند تا در سریع ترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکل اقدام گردد.
و اما در زمینه تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای کشور و با توجه به حساسیت های موجود در زمینه تامین برق، همکاری گسترده و مستمری بین همکاران وزارت نیرو و وزارت نفت در طول ایام تابستان و هنگام اوج مصرف برق و نیز روزهای سرد زمستان که زمان اوج مصرف گاز می باشد برقرار بوده و علیرغم تمامی مسایل مربوط به تعمیرات نیروگاهها و نیز تاسیسات مربوط به صنعت گاز از یک طرف و مشکلات مربوط به حمل و نقل و شرایط جوی فصول سال و دیگر مولفه هایی که گاه تامین برق و گاز برای مصرف کنندگان را جز با تلاش و رشادت صنعتگران برق و گاز کشور نمی توان به انجام رساند، تامین بدون دغدغه انرژی مهمترین اولویت این دو وزارتخانه به شمار می رود و البته بدیهی است که در مسیر اجرای این مسئولیت بزرگ گاه مشکلاتی نیز هویدا می شود که فرزندان و معتمدان مردم عزیز در وزارت نیرو و نفت عهده دار رفع آنها هستند.
در پایان گزارش چند نمودار از میزان تولید، مصرف و دیگر شاخص های صنعت برق که به صورت شفاف و از طریق سایت های شرکت توانیر در دسترس عموم مشترکین قرار دارد جهت توجه دادن مردم عزیز به مقوله مصرف صحیح انرژی منتشر می گردد. بار دیگر از هموطنان عزیز درخواست می شود با مدیریت مصرف انرژی برق علاوه بر کاهش هزینه های پرداختی برای مصرف انرژی و نیز کاهش آلایندگی محیط زیست، در جهت تامین پایدار انرژی و امکان تبدیل به احسن آن، صنعت برق کشور را یاری نمایند.
نظر شما